Audities Young Artist Academy

Ook dit jaar zijn we opnieuw op zoek naar getalenteerde zangers en dansers voor onze Young Artist Academy. Het is uit deze afdeling dat de jongens en meisjes geselecteerd worden voor o.a. clips en shows van Studio 100-toppers als Samson & Gert, K3, Ghost Rockers, diverse musicals, dansfiguraties…

Voor de afdeling dans zijn we op zoek naar kandidaten die geboren zijn tussen 1994 en 2011, minstens een basiskennis hebben van klassiek ballet en jazzdans. De opleiding bestaat uit 1,5u jazzdans, 1,5u modern en 3u klassiek ballet.

Voor de afdeling hiphop zoeken we dansers die geboren zijn tussen 1994 en 2011 en een degelijk gevorderd niveau hebben in hiphop. De opleiding bestaat uit 5u hiphop.

Voor de afdeling zang zoeken we zangers die geboren zijn tussen 1994 en 2011 met een mooi stemgeluid en gevoel voor ritme.
De opleiding bestaat naast zang (2u) ook nog uit dans (1u) en een acteerles (1).

Voor dans gaan deze gaan door op zaterdag 23 maart 2019
Voor zang en hiphop  gaan de audities door op zondag 24 maart 2019

Een week voor de auditie krijg je een mailtje met het juiste uur.

Hierbij alvast wat meer info betreft de auditie:

Kandidaat-dansers
De auditie zelf bestaat uit twee delen: enerzijds zal je in groep een les klassiek volgen, waarbij er zal gelet worden op je techniek, lichaamsbouw en lenigheid en daarnaast krijg je ook een jazz-les, waarbij we vooral letten op je ritmegevoel, uitstraling en de snelheid waarmee je nieuwe zaken aanleert. Hierna wordt een eerste selectie gemaakt.
Aan de kandidaten die dan nog over zijn, kan gevraagd worden om een eigen dansje naar voor te brengen van max. één minuut (vergeet dus niet om een CD, Ipod of Mp3speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb aansluiting). Dit is niet van toepassing voor de kids van 2011+2010

Kandidaat –hiphoppers
De auditie zelf bestaat uit twee delen: enerzijds zal je in groep een les techniek volgen, waarbij er zal gelet worden op je techniek, lichaamsbouw en lenigheid en daarnaast krijg je ook een hiphop-les, waarbij we vooral letten op je ritmegevoel, uitstraling en de snelheid waarmee je nieuwe zaken opneemt. Hierna wordt een eerste selectie gemaakt.
Aan de kandidaten die dan nog over zijn, zal gevraagd worden om een eigen dansje naar voor te brengen van max. één minuut (vergeet dus niet om een CD, Ipod of Mp3speler mee te brengen met de muziek, er is geen usb aansluiting). Je kiest zelf het genre: hiphop, breakdance, popping, locking

Kandidaat-zangers
Tijdens de auditie zal je 1 liedje (bestaande uit een refrein en strofe) naar eigen keuze ‘a capella’ zingen (dit is van toepassing voor de oudere zangers)
De jonge kandidaten, zullen een liedje toegestuurd krijgen. Er zal ook gevraagd worden om te bewegen dus breng zeker gemakkelijke danskledij mee.

De lessen en audities gaan door in de gebouwen van Studio 100, Halfstraat 80 te Schelle.

Hopelijk tot dan!