Historiek

Onze Dansstudio zag het licht op 7 oktober 1988 in Wemmel. Al na vier jaar, nog voor de oprichting van Studio 100, leverde Dansstudio voor het eerst dansers voor Samson & Gert voor het televisieprogramma ‘Margriet aan zee’. Meteen ook de start van het Samsonballet dat al sinds 1992 elk jaar schittert tijdens de kerstshows van Samson & Gert.

Het ledental bleef elk jaar stijgen en bij 500 leden, in 1993, verhuisde Dansstudio naar een grotere sportzaal in Wolvertem. Daar bleef de dansschool vier jaar. Omdat Dansstudio en Studio 100 al zo lang samenwerkten, haalde Studio 100 de dansschool in 1997 naar zijn productielokalen in Schelle. Dansstudio, dat wel een afzonderlijk bedrijf bleef, kreeg haar eigen optrekje binnen de gebouwen van het productiehuis.

Naast Samson & Gert, kwamen er vanaf dan ook regelmatig dansopdrachten bij voor nieuwe figuren van Studio 100: Kabouter Plop, Big & Betsy, Piet Piraat, K3, Bumba, Anubis, Mega Mindy, Amika, Rox, Lolly Lolbroek, Campus 12… Dat gaat van kleine optredens in Plopsaland over zomertours en musicals tot de grote Sinterklaasshow in het Sportpaleis in Antwerpen en de Zomerfestivalshow in Ahoy in Rotterdam. Daarnaast deden veel dansers van de professionele school ook mee in verschillende clips van onder meer Big & Betsy, de 6-teens, Samson & Gert, K3,… En tot slot ook op televisie in shows zoals Tien om te zien en K2 zoekt K3 en K3 zoekt K3.

Ook buiten Studio 100 werd Dansstudio gevraagd voor verschillende opdrachten. Denk maar aan Junior Eurosong (Thor, Tonya, ouverture Hasselt), de Droomfabriek, Les Poupettes (RTL), het Gordellied van Kamiel Spiessens, Kom op tegen Kanker, Nicole en Hugo, de zomershow Caals & Van Vooren, ouverture “Special Olympics” en “Memorial Ivo Van Damme”, Zeppe en Zikki, Tegen de Sterren op en als kers op de taart de verscheidene flashmobs waaronder “Op zoek naar Maria”, het Europees Parlement, stadsfeestzaal van Antwerpen, Thomas Cook…