Greet Boterman 2017-05-02T13:29:50+00:00

Greet Boterman

Greet studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en heeft vervolgens de “Teacher’s Coursegedaan van de Royal Ballet School te Londen. Ze danste bij verschillende compagnies in Ierland, Engeland en Spanje.

Naast verscheidene solisten-rollen heeft zij de volgende hoofdrollen vertolkt: Odette/Odile (Zwanenmeer), Clara, Sugar Plum Fairy, Snow Queen (Notenkraker) en Swanilda (Coppelia). Zij heeft eveneens meegespeeld in de film “Phantom of the Opera” in de rol van “Ballet Girl”.

Ze heeft lesgegeven voor de Association for Professional Dancers in Ireland, de Cecchetti Centre in Londen en was Ballet Mistress bij Ballet Imaginaire en Vienna Festival Ballet. Greet geeft ook les in de Pilates en Gyrotonic methode waarvan zij haar eigen studio heeft opgestart. Ze is ook lid van de International Association for Dance Medecine and Science.

Sinds kort geeft Greet ook les aan de Specifieke Lerarenopleiding van de Artesis Hogeschool in Antwerpen. Ze geeft ook verschillende workshop bij Danspunt, Jeugd en Dans en de OVSG. Greet geeft les bij Dansstudio sinds 2004.