Marliene Pille 2017-05-02T13:36:08+00:00

Marliene Pille

Op 8-jarige leeftijd begon Marliene met haar 1e klassieke balletles bij Balletschool Paulette Willemse in Zaltbommel (NL). Vanaf de 1e les was ze verknocht aan dansen. Niet veel later volgden de lessen Modern, Jazz, Flamenco, Pas de Deux en spitzen en bracht ze vrijwel elke dag door op de balletschool.

Op 18-jarige leeftijd werd ze aangenomen bij De Amsterdamse Hogeschool Voor de Kunsten (AHK) waar ze de docentenopleiding met succes heeft afgerond. In haar 3e jaar aan de AHK mocht ze haar moderne lessen (Graham en Cunningham) op de uitvoerende Moderne opleiding volgen, waar meer de nadruk op performen lag.

Marliene gaf les op diverse scholen door heel Nederland. Daarnaast was ze ook als danseres werkzaam bij diverse shows van o.a. Het Holland Show Ballet, The Dance Company, Studio 100 en andere company’s.

Eind 2007 hing ze haar balletschoenen aan de wilgen en ging ze achter de schermen werken bij de Theaterafdeling van Studio 100, maar de lessen die zich in de balletzalen afspeelden bleven haar intrigeren. Marliene is al enkele jaren  een vertrouwd gezicht in onze Dansstudio. Zij zal dit jaar lesgeven aan alle Yaa z&p behalve aan groep 2a en 2b