Saïn Vantomme

Na studies Woordkunst-Drama in Gent en een voorbereidend jaar musical aan de Kunsthumaniora Brussel, startte Saïn aan de Dutch Academy Of Performing Arts in Den Haag. Daar combineerde ze haar lessen met stages bij o.a. het ‘Lost & Found Orchestra’ van STOMP in het Amsterdamse Carré en de YAA Z&P Company. Vandaag zingt ze nog steeds samen met de Company bij verschillende shows en cd-opnames voor onder andere Samson & Gert, Maya De Bij en K3.

Saïn studeerde in juni 2017 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, afdeling Musical. Tijdens haar laatste jaar liep ze stage bij ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ (Music Hall & Van Hoorne Entertainment) en was ze te zien als alternate Marie Duplessis in ‘Songs for the Fallen’ (Promitheus). Daarnaast vertolkte ze de rol van Mama Morton in de schoolproductie ‘Chicago’ (regie Bruno Van Heystraeten).
Dit theaterseizoen kan je haar spotten in ‘The Rocky Horror Show’ in een regie van Stany Crets (Deep Bridge), als Nathalie in ‘Next to Normal’ (Promitheus) en als backing vocal bij Helmut Lotti’s internationale ‘Comeback tour’.

Sinds 2015 geeft Saïn lessen musical, drama, zang en dans bij o.a. JoMus en Musicalcompagnie Mithe. Vanaf september 2017 geeft ze met veel plezier les aan de Mini-kids bij Dansstudio.