IJvi Hagelstein

Op de prille leeftijd van 6 jaar, begon IJvi met klassiek ballet in de muziekacademie van Jette. Al snel had ze de dansmicrobe te pakken! Ze kreeg danslessen van verschillende nationale en internationale leraars:

Klassiek ballet: Josiane Janvier (ex-danser Maurice Béjart), Piotr Nardelli, Jacques Sousaint, Kraner Gunter, Winnie Jacobs en Aimee de Lignaire…
Jazzdans: Paul Craenen, Monette Loza, Yantra en Jac Delsing
Moderne dans: Lieve Mertens, Mimmi Crombeq, Ria Martens, Matt Mattox, Guy Pauwels en Fred Benjamin…

Na haar humaniora besloot IJvi om haar passie verder uit te breiden, daarom koos ze voor de opleiding Regent in de Lichamelijke Opvoeding en volgde ze de Rijksleergangen voor danspedagogiek in Antwerpen. IJvi volgde tegelijkertijd ook verschillende internationale dansstages bij gerenommeerde internationale leraars.

Daarnaast is IJvi jazzdanstrainer (BLOSO-LCK). Ze was danser in dansensemble “Pro Arte” onder leiding van de gerenommeerde Belgische choreograaf Jac Delsing met optredens in binnen- en buitenland. IJvi‘s vriendinnen spoorden haar aan om zelf een dansschool op te richten: Dansstudio IJvi Hagelstein zag het licht op 7 oktober 1988.

Sinds 1991 is IJvi choreografe van de Kerstshows van Samson en Gert en sinds 1997 ook vaste huischoreograaf van Studio 100. IJvi heeft heel wat choreografi eën op haar palmares staan:

Musicals: Sneeuwwitje, Assepoester & Pinokkio.

IJvi werkt al 4 jaar mee als danscoach en choreograaf in het programma op Ketnet: “Ketnet Musical” Kadanza 1, Kadanza Together & Unidamu. Momenteel is zij danscoach en choreograaf van de huidige editie van Ketnet Musical “TEAM-UP”.

Voor Studio 100: Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Big & Betsy, Spring, Bumba, Wizzy & Woppy, K3-ballet, K3 EYOtour, Anubis, Mega Mindy, 6-teens, Amika, Dobus, Rox, Maya De Bij, Lollie Lolbroek, Nachtwacht, Prinsessia, Ghostrockers, De grote Sinterklaasshows, het Zomerfestival in Ahoy, Throwback Thursday, enz. Als huischoreograaf is ze ook verantwoordelijk voor de animatorenopleiding in Plopsaland.

Op televisie: Choreografieën voor RTL, VTM en VRT zoals de Droomfabriek, Margriet aan zee, de Muziekdoos, Les Poupettes, de Nieuwe Droomfabriek, de Bedenkers, Junior Eurosong (2004-2005-2006-2007-2008) met oa. Tonya, Thor, Xink,… en als kers op de taart Junior Eurosong te Hasselt in een special act van Maria Isabel. Het Gordellied Kamiel Spiessens, Kom op tegen kanker, Tien om te zien, K2 zoekt K3, My name is Michael, Zeppe en Zikki en Tegen de Sterren op.

Flashmobs: alom bekende “Op zoek naar Maria” in het Centraal Station van Antwerpen, Het Europees Parlement, SKM , Thomas Cook & Stadsfeestzaal van Antwerpen.

Naast deze opdrachten verzorgde ze ook de dans voor het“Wamblientjes” kinderkoor uit Wemmel, enkele modeshows voor Mexx, Marjolein, Nicole en Hugo, de ouvertures voor de ‘Special Olympics’ en de ‘Memorial Ivo Van Damme’. Uiteraard zorgt ze ook voor de eigen optredens van haar Dansstudio: ‘Dansstudio On Stage’ en ‘Sing On Stage’.

Sinds Studio 100 zijn deuren opende werd de vraag naar dansers steeds groter. Niet alleen het Samsonballet kreeg opdrachten, maar ook meer en meer volwassen dansers werden ingeschakeld in grote producties. De vraag naar goede zangers liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Het “Koor” werd opgericht in 2007. Dansstudio IJvi Hagelstein wordt in twee gesplitst: enerzijds heb je de recreatieve school waar iedereen in dans en zang zijn gading kan vinden en anderzijds de voorbereidende professionele school.

Deze laatste kreeg de naam “YOUNG ARTIST ACADEMY”(YAA).
Dit is de pré-professionele richting van de Dansstudio, waar men na geslaagde audities lessen kan volgen. Zo krijgt jong talent de kans om zich verder te ontplooien op hoog niveau. Vandaag staat de YAA-dans garant voor de professionele danspopleiding, waaruit onder meer ons Samsonballet, K3-ballet en Sintballet geselecteerd worden. Vanuit YAA-zang & performance wordt het Samsonkoor en Sintkoor gevormd. Onze zangers nemen ook de backings voor de cd’s op. YAA-Hiphop is dan weer de groep die vooral naar wedstrijden toe werkt. Ondertussen blijft Dansstudio IJvi Hagelstein groeien en telt de Dansstudio op dit moment meer dan 900 leden tussen 4 en 60 jaar oud.