Over Ijvi Hagelstein 2017-09-07T11:46:52+00:00

IJvi Hagelstein

Toen Ijvi 6 jaar was, begon ze met klassiek ballet in de muziekacademie van Jette. Die passie breidde zich alleen maar meer uit en daarom koos ze later voor Regent in de Lichamelijke Opvoeding, volgde de Rijksleergangen voor danspedagogiek in Antwerpen en tegelijkertijd ook verschillende internationale dansstages bij gerenommeerde internationale leraars.

  • Voor klassiek ballet bij Josiane Janvier (ex-danser Maurice Béjart), Piotr Nardelli, Jacques Sousaint, Kraner Gunter, Winnie Jacobs en Aimee de Lignaire.
  • Voor jazz bij Monette Loza, Yantra en Jac Delsing.
  • En tot slot voor moderne dans  bij Lieve Mertens, Mimmi Crombeq, Ria Martens, Matt Mattox, Guy Pauwels en Fred Benjamin.

IJvi is ook jazzdanstrainer (BLOSO-LCK). Ze was danser in dansensemble “Pro Arte” onder leiding van de gerenommeerde Belgische choreograaf Jac Delsing met optredens in binnen- en buitenland.

IJvi startte met haar eigen Dansstudio in oktober 1988, die in 1997 verhuisde naar de gebouwen van Studio 100. Sinds 1991 is ze choreografe van de Kerstshows van Samson en Gert en sinds 1997 vaste huischoreograaf van Studio 100. Zo choreografeerde ze de musicals Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio e.a. IJvi is ook choreograaf van Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Big & Betsy, Spring, Bumba, Wizzy & Woppy, K3 ballet, Anubis, Mega Mindy, 6-teens, Amika, Dobus, Rox, Maya De bij, Lollie Lolbroek, Nachtwacht, Ghostrockers, De grote Sinterklaasshows, het Zomerfestival in Ahoy, Prinsessia, enzovoort. Als huischoreograaf is ze ook verantwoordelijk voor de animatorenopleiding in Plopsaland.

Op televisie voert ze tevens choreografieën uit voor RTL, VTM en VRT zoals de Droomfabriek, Margriet aan zee, de Muziekdoos, Les Poupettes, de Nieuwe Droomfabriek, de Bedenkers, Junior Eurosong (2004-2005-2006-2007-2008), Gordellied Kamiel Spiessens, Kom op tegen kanker, Tien om te zien, Flashmob “Op zoek naar Maria” in het Centraal Station Antwerpen, K2 zoekt K3, My name is Michael, Zeppe en Zikki en Tegen de sterren op.

Naast deze opdrachten verzorgde ze ook de dans voor het“Wamblientjes” kinderkoor uit Wemmel, enkele modeshows voor Mexx, de alom bekende flashmob in het Centraal station in Antwerpen (op zoek naar Maria), Flashmobs voor het Europees Parlement en SKM, Marjolein, Nicole en Hugo, de ouvertures voor de ‘Special Olympics’ en de ‘Memorial Ivo Van Damme’. Uiteraard zorgt ze ook voor de eigen optredens van haar dansschool: ‘Dansstudio On Stage’ en ‘Sing On Stage’.

Ijvi kon je recent aan het werk zien als danscoach en choreograaf in het programma op Ketnet: “Ketnet Musical”  Kadanza 1, Kadanza Together & Unidamu. Weldra is ze weer te zien als danscoach en choreograaf in de vierde en nieuwe editie van Ketnet Musical “TEAM-UP3”