IJvi Hagelstein

Op de prille leeftijd van 6 jaar, begon IJvi met klassiek ballet in de muziekacademie van Jette. Al snel had ze de dansmicrobe te pakken! Ze kreeg danslessen van verschillende nationale en internationale leraars:

Klassiek ballet: Josiane Janvier (ex-danser Maurice Béjart), Piotr Nardelli, Jacques Sousaint, Kraner Gunter, Winnie Jacobs en Aimee de Lignaire…
Jazzdans: Paul Craenen, Monette Loza, Yantra en Jac Delsing
Moderne dans: Lieve Mertens, Mimmi Crombeq, Ria Martens, Matt Mattox, Guy Pauwels en Fred Benjamin…

Na haar humaniora besloot IJvi om haar passie verder uit te breiden, daarom koos ze voor de opleiding Regent in de Lichamelijke Opvoeding en volgde ze de Rijksleergangen voor danspedagogiek in Antwerpen. IJvi volgde tegelijkertijd ook verschillende internationale dansstages bij gerenommeerde internationale leraars.

Daarnaast is IJvi jazzdanstrainer (BLOSO-LCK). Ze was danser in dansensemble “Pro Arte” onder leiding van de gerenommeerde Belgische choreograaf Jac Delsing met optredens in binnen- en buitenland. IJvi‘s vriendinnen spoorden haar aan om zelf een dansschool op te richten: Dansstudio IJvi Hagelstein zag het licht op 7 oktober 1988.

In 1991 werd IJvi choreografe van de Kerstshows van Samson en Gert. Op dat moment telt de Dansschool zo’n 5OO-tal leden. In 1997 werd Studio100 opgericht en krijgt Ijvi de vraag om met de dansschool te verhuizen naar Schelle. Binnen de muren van Studio100 krijgt Ijvi haar dansschool een eigen optrekje. Sinds dan is ze ook vaste choreograaf van Studio100.

De Dansschool groeit tot zo’n 900-tal leden.

Sinds Studio 100 zijn deuren opende werd de vraag naar dansers steeds groter. Niet alleen het Samsonballet kreeg opdrachten, maar ook meer en meer volwassen dansers werden ingeschakeld in grote producties. De vraag naar goede zangers liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Het “Koor” werd opgericht in 2007. Dansstudio IJvi Hagelstein wordt in twee gesplitst: enerzijds heb je de recreatieve school waar iedereen in dans en zang zijn gading kan vinden en anderzijds de voorbereidende professionele school. Deze laatste krijgt de naam “YOUNG ARTIST ACADEMY”(YAA).

Zo kreeg jong talent de kans om zich verder te ontplooien op hoog niveau. YAA-dans stond garant voor de professionele danspopleiding, waaruit onder meer ons Samsonballet, K3-ballet en Sintballet geselecteerd werden. Vanuit YAA-zang & performance werd het Samsonkoor en Sintkoor gevormd. Onze zangers namen ook de backings voor de cd’s op. YAA-Hiphop is dan weer de groep die vooral naar wedstrijden toe werkt. Ondertussen blijft Dansstudio IJvi Hagelstein groeien en telt de Dansstudio op dit moment meer dan 900 leden tussen 4 en 60 jaar oud.

IJvi heeft heel wat choreografieën op haar palmares staan:

MUSICALS: Sneeuwwitje, Assepoester & Pinokkio.

KETNET MUSICAL: IJvi werkte 5 jaar mee als danscoach en choreograaf in het programma op Ketnet: “Ketnet Musical” Kadanza 1, Kadanza Together, Unidamu, TEAM-UP & TROEP.

STUDIO100: Ijvi was tot 2019 huischoreograaf van Studio 100 zij maakte honderden choreografieën voor shows en clips met deze figuren: Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Big & Betsy, Spring, Bumba, Wizzy & Woppy, K3-ballet, K3 EYO tour, Anubis, Mega Mindy, 6-teens, Amika, Dobus, Rox, Bobo, Maya De Bij, Lolly Lolbroek, Nachtwacht, Prinsessia, Wicky, Ghostrockers & Campus 12.

SHOWS: De Kertshows van Samson & Gert, De grote Sinterklaasshows, De Zomerfestivals in Ahoy, Throwback Thursday, EYO-tour van K3, Dansstudio ON STAGE 1,2,3,4 & 5. Mayashows, PietPiraat shows, Plopshows, Prinsessiashows, nachtwacht, Megamindyshows met oa de spectaculaire 3D-show van Mega Mindy.

OP TELEVISIE: Choreografieën voor RTL, VTM en VRT zoals de Droomfabriek, Margriet aan zee, de Muziekdoos, Les Poupettes, de Nieuwe Droomfabriek, de Bedenkers, Junior Eurosong (2004-2005-2006-2007-2008) met oa. Tonya, Thor, Xink,… en als kers op de taart Junior Eurosong te Hasselt in een special act van Maria Isabel. Het Gordellied Kamiel Spiessens, Kom op tegen kanker, Tien om te zien, K2 zoekt K3, K3 zoekt K3, My name is Michael, Zeppe & Zikki,Tegen de Sterren op. “Belgium’s got talent” met het koor.

FLASHMOBS: de alom bekende “Op zoek naar Maria” in het Centraal Station van Antwerpen, Het Europees Parlement, SKM , Thomas Cook & Stadsfeestzaal van Antwerpen.

PLOPSALAND: De poppen in de parken werden opgeleid door ijvi, zo werkte ze in de Panne,Hasselt, Coevoorde (Nederland) en Holidaypark (Duitsland)

ANDERE: Naast deze opdrachten maakte ze ook: de ouverture voor de ‘Memorial Ivo Van Damme’, de ouverture voor de ‘Special Olympics’, de choreografieën voor het kinderkoor “De Wamblientjes” , Nicole & Hugo, Marjolein, Vandavanda,… en enkele modeshows voor Mexx.

Ijvi staat bekend voor het maken van zeer afgewerkte choreografieën waarvan de dansers zeer strak en gelijk dansen.