Jazzdans: Jazz-Kids

Wat?
Jazzdans is een vrijere vorm van dansen en een mengeling van Afro-Amerikaanse negerdansen, modern of hedendaags ballet en klassiek ballet. Deze specifieke vorm van dansen heeft echter ook zijn specifieke basistechnieken en danspassen naast de hierboven vermelde klassieke basistechniek. Opgelet! De jazzkids zijn verplicht Klassiek ballet te volgen als ze Jazzdans willen doen.

Wie?
Jazz-Kids: Van 7 tot 12 jaar. (2de tot en met 6de lj).
De Jazz-Kids zijn ingedeeld in 5 niveaus waarin vooral rekening gehouden wordt met de leeftijd en niveau.

Jazzdans: Jazz-Teens

Wat?
Jazzdans is een vrijere vorm van dansen en een mengeling van Afro-Amerikaanse negerdansen, modern of hedendaags ballet en klassiek ballet. Deze specifieke vorm van dansen heeft echter ook zijn specifieke basistechnieken en danspassen naast de hierboven vermelde klassieke basistechniek.

Wie?
Jazz-Teens: deze zijn ingedeeld in 3 niveau vanaf geboortejaar 2004 waarin vooral rekening wordt gehouden met het niveau.

Nieuwe leden starten steeds in Teens 1. Na de erete les zal de danspedagoog beslissen of de leerling in groep 1 blijft of over kan naar het volgende niveau.

Jazz-teens 1

Beginnersniveau

In deze groep worden kansen geboden aan belangstellenden die al een beetje danservaring hebben. Alle aandacht gaat hier naar de basiselementen van de jazzdans.

Jazz-teens 2

Midden niveau

Hier gaat men ervan uit dat je de basisvaardigheden kent en kunt. Er wordt veel meer aandacht besteed aan techniek. De moeilijkheidsgraad ligt hier dan ook hoger dan in Jazz-Teens 1.

Jazz-Teens 3

Hoger niveau

Hier gaat het om ervaren tot gevorderde dansers. In deze lessen, die gebaseerd zijn op een goede klassieke basis danstechniek, wordt er gewerkt aan kracht, snelheid en kwaliteit van alle bewegingen. In deze lessen worden technisch hoge eisen gesteld.

 

Jazz volwassenen

Hier gaat het om ervaren tot gevorderde volwassen dansers die worden ingedeeld in 3 niveaus vanaf geboortejaar 1998.

A: beginners

B: intermediate

C: advanced