Biografie

Op de prille leeftijd van 6 jaar, begon IJvi met klassiek ballet in de muziekacademie van Jette. Al snel had ze de dansmicrobe te pakken! Ze kreeg danslessen van verschillende nationale en internationale leraars:

  • Klassiek ballet: Josiane Janvier (ex-danser Maurice Béjart), Piotr Nardelli, Jacques Sousaint, Kraner Gunter, Winnie Jacobs en Aimee de Lignaire…
  • Jazzdans: Paul Craenen, Monette Loza, Yantra en Jac Delsing
  • Moderne dans: Lieve Mertens, Mimmi Crombeq, Ria Martens, Matt Mattox, Guy Pauwels en Fred Benjamin…

Na haar humaniora besloot IJvi om haar passie verder uit te breiden, daarom koos ze voor de opleiding Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en volgde ze de Rijksleergangen voor danspedagogiek in Antwerpen. IJvi volgde tegelijkertijd ook verschillende internationale dansstages bij gerenommeerde internationale leraars.

IJvi behaalde het diploma “Jazzdanstrainer” (BLOSO-LCK). Ze was danser in bij “Pro Arte” onder leiding van de gerenommeerde Belgische choreograaf Jac Delsing met optredens in binnen- en buitenland als ook op televisie.

OP 16-jarige leeftijd startte IJvi met Jazzdanslesjes voor kids in de dansschool van Paul Craenen in het Maria Assumpatlyceum te laken.

IJvi‘s vriendinnen spoorden haar aan om zelf een dansschool op te richten: DANSSTUDIO IJVI HAGELSTEIN vzw zag het licht op 7 oktober 1988.

In 1991 kwam IJvi per toeval in contact met de producent van Samson & Gert. De 1ste CD van Samson & Gert werd opgenomen en men zocht enkele achtergronddanseresjes voor een optreden Met S&G bij “Magriet aan zee”. Men was toen zo onder de indruk en stelde voor om IJvi haar kids te laten meewerken aan de Samson & Gert Kerstshow in 1992. Sindsdien ging de bal aan het rollen.

In 1997 haalde Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbist IJvi en de Dansstudio naar hun productie huis Studio100 in Schelle dat toen net opgericht was. Sinds dan wordt IJvi vaste huischoreograaf van Studio100 en kan zij zich verder ontplooien als professionele choreograaf in honderden producties.

In 2019 werd na 28 jaar de samenwerking in onderling overleg tussen Studio 100 & Dansstudio IJvi Hagelstein stopgezet. De Dansstudio organiseert enkel nog dansstages en danskampen. IJvi gaat professioneel verder als choreograaf.