Over de dansstudio

Historiek

De Dansstudio zag het licht op 7 oktober 1988 in Wemmel. De lessen vonden toen plaats in de sportschool de Horiton.

Al na vier jaar, nog voor de oprichting van Studio 100, leverde Dansstudio voor het eerst dansers voor Samson & Gert voor het televisieprogramma ‘Margriet aan zee’. (1991) Meteen ook de start van het Samsonballet dat al sinds 1992 elk jaar schittert tijdens de kerstshows van Samson & Gert.

Het ledental bleef elk jaar stijgen en bij 500 leden, in 1993, verhuisde Dansstudio naar een grotere sportzaal in Wolvertem. Daar bleef de dansschool vier jaar. Omdat Dansstudio en Samson & Gert al zo lang samenwerkten, haalde Gert Verhulst, Hans Bourlon en Danny Verbist de dansschool in 1997 naar hun net opgestartte productiehuis ” Studio100″ in Schelle. Zo kreeg Dansstudio IJvi Hagelstein vzw, dat wel een afzonderlijk bedrijf bleef, haar eigen optrekje binnen de gebouwen van Studio100.

Sinds Studio 100 zijn deuren opende werd de vraag naar dansers steeds groter. Niet alleen het Samsonballet kreeg opdrachten, maar ook meer en meer volwassen dansers werden ingeschakeld in grote producties. De vraag naar goede zangers liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Het “Dansstudio Koor” werd opgericht in 2007. Dansstudio IJvi Hagelstein wordt in twee gesplitst: enerzijds heb je de recreatieve school waar iedereen in dans en zang zijn gading kan vinden en anderzijds de voorbereidende professionele school. Deze laatste krijgt de naam “YOUNG ARTIST ACADEMY”(YAA). Enkel na het slagen in de audities kon je aan de opleiding deelnemen.

Zo kreeg jong talent de kans om zich verder te ontplooien op hoog niveau.

YAA-dans stond garant voor de professionele danspopleiding, waaruit onder meer ons Samsonballet, K3-ballet en Sintballet geselecteerd werden.

Vanuit YAA-zang & performance werd het Samsonkoor en Sintkoor gevormd. De zangers namen ook de backings voor de cd’s op.

YAA-Hiphop was de groep die vooral naar wedstrijden toe werkte maar zeker ook ingeschakeld werkt in Clips ed. Ondertussen bleef Dansstudio IJvi Hagelstein groeien. De dansstudio telde 900 leden met 24 leraars in dienst.

Naast Samson & Gert, kwamen er vanaf dan ook regelmatig dansopdrachten bij voor nieuwe figuren van Studio 100: Kabouter Plop, Piet Piraat, Big & Betsy, Spring, Bumba, Wizzy & Woppy, K3-ballet, K3 EYO tour, Anubis, Mega Mindy, 6-teens, Amika, Dobus, Rox, Bobo, Maya De Bij, Lolly Lolbroek, Nachtwacht, Prinsessia, Wicky, Ghostrockers, Campus 12… Dat gaat van kleine optredens in Plopsaland over zomertours en musicals tot de grote Sinterklaasshow in het Sportpaleis in Antwerpen en de Zomerfestivalshow in Ahoy in Rotterdam. Daarnaast deden veel dansers van de professionele school ook mee in verschillende clips van onder meer Big & Betsy, de 6-teens, Samson & Gert, K3, … En tot slot ook op televisie in shows zoals Tien om te zien en K2 zoekt K3 en K3 zoekt K3.

Ook buiten Studio 100 werd Dansstudio gevraagd voor verschillende opdrachten. Denk maar aan Junior Eurosong (Thor, Tonya, ouverture Hasselt), de Droomfabriek, Les Poupettes (RTL), het Gordellied van Kamiel Spiessens, Kom op tegen Kanker, Nicole en Hugo, de zomershow Caals & Van Vooren, ouverture “Special Olympics” en “Memorial Ivo Van Damme”, Zeppe en Zikki, Tegen de Sterren op en als kers op de taart de verscheidene flashmobs waaronder “Op zoek naar Maria”, het Europees Parlement, stadsfeestzaal van Antwerpen, Thomas Cook, The Mice Party, …

De Dansstudio organiseerde om de 5 jaar een groots spectaculair optreden met al haar leerlingen. “DANSSTUDIO ON STAGE”. Zo kreeg elke danser en zanger de kans om een ster te zijn en te stralen op een groot professioneel podium.

In 2019 eindigde de samenwerking tussen Studio 100 & Dansstudio IJvi Hagelstein. De Dansstudio organiseert enkel nog dansstages en danskampen. IJvi gaat professioneel verder als choreograaf.